Tisdag

Idag har det varit en härlig solig dag här. Ljuvligt väder. 27 grader i september.

Jamie igår när vi var på kyrkans mamma och barngrupp. (mer eller mindre obligatorisk närvaro om man har barn på Davids skola och är hemma med ett annat)...


David har faktiskt till och med hunnit med lite lek tid efter skolan och läxor igår och idag.

Här leker han med sin "junk bag"  Det är en påse full med olika saker såsom kablar. toalettrullar, plastflaskor, skruvar, pappark, plastdelar mm. Denna älskar han. Han bygger och tillverkar allt möjligt med dessa saker.
Idag var det bilar som gällde medan Jamie fick sin kvällstvätt.
Sedan efter killarna lagt sig var det dammsugning och golvskurning som gällde för mig. Nu ska jag gå och bada. Imorgon ska jag på kaffe morgon med alla andra mammor i Davids klass.. Verkligen ett heltidsjobb att ha barn i den skolan.. Sedan på Torsdag är det någon träff i kyrkan för föräldrarna...

Hoppas ni har det bra hemma i Sverige.Länge sedan

Nu var det ett bra tag sedan jag uppdatera här. Har varit så trött.Typ gått och lagt mig när David lägger sig.Blev utslagen av en antibiotikakur jag måsta äta. Lite bättre nu. Killarna mår hysat. David har det jobbigt med allt skoljobb men vill inte sluta sina klubbar för han tycker dom 'r super kul. Bytte dock ut fotboll mot en pysselklubb. Verkligen hata fotbollen.

Jamie äter nu mer och mer vanlig mat. Både frukost, lunch och middag. Han växer galet fort. Vi var ju till spec läkaren för hans andning nu i veckan. Dom tror inte att han har astma. Det verkar vara en mycket svår form av reflux. Så han blev satt på en medicinsk modersmjölksersättning som tjocknar i magen och inte kan åka upp i luftvägarna. Han åt den i 5 dagar men blev super dålig av den så har fått bytt tillbaka igen nu till den laktosfria vi hade innan. Han har oxå blivit sämre i andningen. Har nu haft det jobbigt i 6 dagar utan uppehåll. Så nu blir det till att ringa läkaren igen imorgon.. Suck. Men annars mår han bra. Är glad och nöjd så länge man tar med honom överallt. KAn fortfarande inte ligga på mage och vill aldrig vara ensam. Förutom när han lägger sig för natten. Han har nu en rutin där han sover från 6 till 5. Ligger kvar i sin säng til ca 5: 30 och snackar gatt med sig själv men sedan vill han upp vilket känns helt ok.

I helgen har vi inte gjort mycket. Davids läxor, styrat här hemma, Paul och David var och "jobba" några timmar igår. Idag var jag, David och Jamie i kyrkan på morgonen sedan var David på kalas till en kille i klassen. Det var en mycket röd svettig kille som vi hämtade efter två timmar. Tar det som ett tecken på hur kul han haft. David pysslar oxå mycket just nu. Klipper, tejpar och limmar allt han kan hitta. Har byggt ett antal rymddräckter!! 

Här kommer lite bilder på grabbarnaEn vecka avklarad.

Nu är det söndagkväll. En vecka avklarad av skolan för David. Här slängdes de in i det hårda livet direkt. 3 böcker att läsa och 12 ord som ska stavas samt skrivas med SKRIVSTIL varje veckan. O det är för 5 åringar. Kan ju tänka mig hur det blir senare... Blir matt bara av att tänka på det. I torsdags var David på spanska klubben. Han tyckte det var jätte kul. På fredag kom han hem med en guldstärna på uniformen. Han hade blivit child of the week igen. Så var väldigt stolt när han berättade att han varit duktigast av alla barnen på hela skolan. Annars har det inte hänt så mycket här. Paul var på en liten golftrip torsdag til fredag.

På lördag morgon bakade jag och David scones som vi fikade när Paul klev upp. Det som blev kvar tog David med och bjöd en av Pauls jobbarkompisar på. David var nämligen på jobbet med Paul en sväng på lördag.

Jamie protesterar fortfarande högljudt när han blir tvingad att ligga på mage och vägrar mer eller mindre att lyfta huvudet...


David och Paul har också varit och badat i helgen. Sedan var det ju den obligatoriska tripen till kyrkan idag. Så man kan väl säga att vi har haft en rätt lugn helg och inte gjort mycket. Städat, lekt och fixat på.

Försökte ta bilder på bilderna vi tog hos fotografen för ca en månad sedan. Dom blev jätte dåliga när jag knäppte men slänger ut dem iaf. Bilderna är egentligen ljuvliga!!!!
Imorgon är föräldramötet på Davidsskola och det är tänkt att jag ska gå vilket betyder att jag ska lämna Jamie när han är vaken förförsta gången. Det är också första gången någonsin jag ska lämna honom med Paul. Första gången för Paul att ta hand om båda grabbarna samtidigt ens när jag är hemma.. Det skär i hjärtat att ens tänka på med jag ska försöka tvinga mig eftersom att det är viktigt att gå på mötet och vem vet vad Paul skriver upp mig på att göra under året om han går. .. Men men vi får väl se om jag klara det eller ej...
Skolan

Idag är första dagen tillbaka på skolan. Tuff start här. Full dag + club. så David slutade inte till 16:00!!! Men han var glad och nöjd. Tyckte tennisklubben var jätte bra och längtar redan till spanskaklubben på torsdag. Hans nya lärare hade varit bra och snäll men mycket nya regler i klassrummet tyckte han. På måndag är det föräldrarmöte för att få träffa klärarna och få föräldrarkalendern för året. Och håll i hatten!!! Här kommer det att serveras VIN med tilltugg på mötet som börjar 17:00!!!!!

Jamie växer för fullt. Han har upptäckt att han kan göra ljud nu. Själv gillar han ju högre de är. Dreglet flygger runt rumet (stänkskydd rekomenderas) när han babblar och skriker på. Han äter oxå för fullt. Älskar sin broccoli, blomkål mer ost middag. Han har även börjat vakna på nätterna typ mellan 10 - 30 ggr , Vilket är mycket ovant men jag håller mig focuserad på det faktum att detta brukar hända i denna åldern för att de utvecklas mycket fort. Håller dock stenhårt på att han ska vara i sin säng mellan 19:00 och 06:00 och ingen ögonkontakt eller prat under denna tid. Endast ge nappen. Så hoppas det återställs snart.

Annars har vi styrat på som vanligt så här kommer lite bilder.

I fredags bakade jag och David bullar medan Jamie tittade på. Dom blev helt ok. Vet inte om jagsjälv eller Paul blev mest förvånad. Ni som känner mig vet ju att detta inte direkt är min starka sida. David tyckte det var sååå kul.Sovande sötnos


MorgongympaVi har fått klart vårt 530 bitars 3D pussel och är väldigt stolt!!
Jamie i sin sittlekringI denna fina från KT MAX har jag nu mina städgrejer, vilket är en del..=)


Såhär välorganiserat är vårt skafferi tack vare råttbesöket vi haft. Här tar man inga risker. Allt är packat. Har oxå köpt en 3 lådersplastbyrå i grått som står på kylskåpet för extra förvaring.


Nu ska jag ta en dusch och sedan är det läggdax. Spännande att se hur mycket träning jag får i natt..=)


RSS 2.0